Sluta lipa och se dig omkring

Allvarligt talat, sluta lipa för ingenting. Stå på dig så kanske du lyckas bättre än felfria Felicia som fått allt serverat på silverfat. Vi lever våra liv under olika villkor, that´s it! Inse att en stark vilja och lite jävlar anamma kan ta dig längre än till psykologen som du veckovis besöker för att du inte har något liv som du själv beskriver det. Var är självständigheten som alltför sällan får rampljuset riktat mot sig? Individen är något att vara stolt över, inte gnälla på.

Det sägs att man inte ska jämföra sig med andra men jag hoppas faktiskt att vi gör det. Hur ska man annars få perspektiv på saker och ting om man lever i sin egen lilla bubbla? Stick hål på den och se dig omkring. Välkommen till en värld där vi alla har olika förutsättningar. Det är bara att gilla läget och sluta vara naiv genom att tro på att alla orättvisor kan bekämpas. Varje dag ser man och hör människor som definitivt inte stuckit hål på sin bubbla. Det klagas på de mest obetydliga saker, från att man inte har något att ha på sig på kvällens fest till att man inte orkar plugga till provet. Jag är säker på att du blir accepterad på festen även om du inte kommer iklädd något från den senaste Gucci-kollektionen och är det så fruktansvärt jobbigt att plugga ska du inte komma och gnälla när du sitter på arbetsförmedlingen vecka efter vecka utan resultat. 

Hur skulle det se ut om alla gnällde så fort någonting gick emot en? Kämpaglöd är nyckeln till framgång. Jag förundras över människor som tar sig an sina liv hur mörkt det än ser ut. Jag känner många som tagit sig igenom sådant man tror är omöjligt. En av dem lyckades ta tag i sitt liv efter många års drogmissbruk som fört honom till botten, en annan kämpade sig ur sin anorexia efter flera års kamp. De båda fixade det och inte fan gnällde de. Det kallar jag att få perspektiv på saker och ting. Möta människor som kämpar dag ut och dag in mot ett mål som kan kännas omöjligt att nå. Tack vare våra tidigare generationer står vi här idag för hos dem existerade aldrig ”ge upp”. Vi är alla individer men någonting har vi trots allt gemensamt – en vilja och en kämpaglöd som styr hur våra liv kommer se ut. Så snälla, ta mitt råd och lipa inte för ingenting när du inte har perspektiv på livet.   

Av: Marianne Ahlborg 

 


Kommentarer
Postat av: erika.

Jätte bra skrivet! Jag vet att du säkert vill ha lite negativ kertik nu med, men jag har faktiskt ingenting att klaga på!:) suveränt skrivet, du är en riktigt duktig skrivare du marre!

2010-01-26 @ 15:25:40
URL: http://similarsis.blogg.se/
Postat av: Annie

Så bra skrivet så att det skriker om det. Klockrena meningar av en klockren brud i sina bästa år. Du är bäst! <3

2010-01-26 @ 18:13:21
Postat av: Casandra

Bra skrivet marre! Du har verkligen rätt i det du säger. Synd att inte alla männskor kan inse detta..

2010-01-31 @ 13:31:33
URL: http://cazsie.blogg.se/
Postat av: Linaa vilken pina

Bra text!

2010-01-31 @ 18:09:03
URL: http://linaabjornemalm.blogg.se/
Postat av: J E S S I C A

Bra skrivet! Och fin blogg :D

2010-01-31 @ 18:46:11
URL: http://saknarminjonna.blogg.se/
Postat av: susanna

Du är så duktig så!

2010-02-03 @ 22:10:02
Postat av: Mamma mina

Ja det gäller aldrig att ge upp och akseptera som man är och kämpa om man vill komma nån vart här i livet..Jätte bra skrivet.Du är riktigt duktig...:)

2010-02-11 @ 08:23:49
URL: http://blondis81.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0