Stoppa våldtäktsmännen och pedofilerna nu!

Ännu ett liv har förstörts. Det händer varje dag och det enda vi gör är att höja på ögonbrynen och skaka på huvudet när vi läser om det i tidningen. Kanske hade vi reagerat annorlunda om det var vi själva eller en närstående som blivit drabbad.

Våldtäkter och pedofili har blivit som en del av vardagen. I varenda tidning läser vi om nya våldtäktsförsök, sexuellt utnyttjade barn men ytterst sällan om att förövarna blivit straffade och om så vore är det ett tragiskt lågt straff. Det finns inget straff i världen som är tillräckligt för någon som utfört ett sådant brott.

Handen på hjärtat, hur många har inte sagt: ”Alla förtjänar en andra chans” samtidigt som man kanske inte tycker det i vissa fall, som när det gäller våldtäktsmän och pedofiler. Det har diskuterats mycket om man ska få lov att hänga ut dessa på Internet. Utifrån mitt perspektiv är det givet att de ska hängas ut om de blivit dömda. I journalistikens etiska regler står det ”Överväg noga publicitet som kan kränka privatlivets helgd. Avstå från sådan publicitet om inte ett uppenbart allmänintresse kräver offentlig belysning.”

Är det något som gagnar allmänintresset är det väl att få reda på vilka dessa pedofiler och våldtäktsmän är och vart de befinner sig. Inte vill man bo i närheten av någon av dessa. En dag kan det vara din dotter eller lilla son som blir utsatt. Givetvis är det inget man vill ha i tankarna men det hjälper inte att blunda för sanningen. Något måste göras för att hindra dessa brutala brott. Jag är trött på att medierna är fyllda med rapporter om denna tortyr som det faktiskt är. Alltför mångas livsgnista har gått förlorad efter att ha blivit utsatta. Och vad gör vi åt det? Suckar och bläddrar vidare till nästa blad i tidningen. Är det vad som kallas medmänsklighet så är det skamligt.

När gick det egentligen så långt att vi faktiskt började acceptera dessa typer av brott? Jag kan läsa din tanke som nu lyder: ”Men jag accepterar absolut inte sådant!”. Vad kallas det då när man tar in mer och mer av samma hemska fakta utan att reagera mer än att höja på ögonbrynen, skaka på huvudet, sucka och vända blad. Om inte acceptans så snälla, ge mig en bättre formulering. Det har gått så långt att jag känner ångest över att bli mamma. Att föda barn till denna värld som är fylld av så mycket grymhet tar emot. Ingen vill vara den där överbeskyddande och jobbiga mamman eller pappan men vem vill riskera att utsätta sina barn för den fara i form av våldtäktsmän och pedofiler som existerar bland oss.
Häng ut dem en gång för alla och bespara oss den rädsla som sprids likt ett virus i samhället.

Av: Marianne Ahlborg


Kommentarer
Postat av: E.

Skitbra inlägg tjejen!!

Jag håller med dig på vartenda ord, häng ut jävlarna en gång för alla!



Tror att det är många som känner sig maktlösa o att man inte kan göra så mycket för att påverka, men man kan alltid göra något!

2009-11-24 @ 17:00:17
URL: http://misspinglan.blogg.se/
Postat av: Hanni

BRA MARRI, håller med dig till 100%

2009-11-24 @ 20:21:18
Postat av: Jenny

jag tycker faktiskt inte att man ska få hänga ut dem.

men samtidigt, dom är as!

2009-11-25 @ 12:02:47
URL: http://gucciime.blogg.se/
Postat av: claudia

Gud, vad duktig skribent du blivit. Jag måste säga att du verkligen utveckalts inom denna från, det är härligt att läsa din text oxh den flyter. Samtidigt som det är så sant det du skriver det är verkligen hemskt det som händer med vår värd eller inte ens vår värld längre snarare hos grannen eller i stan. Keep up the good work!

2009-11-25 @ 14:03:21
URL: http://shitandstuff.blogg.se/
Postat av: Carl

Jag blir fan sur på detta, en Pedofil är ingen som sexuellt utnyttjar barn, det är en läggning, precis som heterosexuell eller homosexuell, dem attraheras till barn men dem flesta Pedofiler har aldrig någonsin sexuellt utnyttjat ett barn. De flesta övergreppen sker inom familjekretsen, av t.ex. styvfar eller styvfarfar. Tycker att du ska ta och leta lite mer fakta innan du skriver om något sånt här, tro inte alltid på vad tidningarna säger.

2009-11-26 @ 14:51:09
Postat av: Emilia

Jag tycker inte att man ska hänga ut dem, deras familj förtjänar inte att gå runt med den skammen. Tänk om våldtäktsmannen har en dotter eller en son? Tänk vad det skulle förstöra deras liv om alla gick runt och tänkte "där är hon/han som har en pappa som är våldtäktsman". Nej usch. Men as är de verkligen. Straffen borde skärpas!

2009-11-29 @ 15:46:33
URL: http://www.emiliavem.bloggplatsen.se
Postat av: Malle - Hockeyfru

jättebra skrivet! de har ju gått alldeles för lång, många dömda pedofiler har fått jobb på dagis, förskolor utan att någon kollar upp sånt här.. de måste finnas registrerat för "allmänheten" i sånt syfte minst sagt.



Dock kan ja tänka mig att de kanske inte är de roligaste för "familjen" till pedofilen/våldtäktsmannen, även om de inte har kontakt, att bli uthäng..men säkerhet före de osäkra..!

2009-11-29 @ 21:52:32
URL: http://mysunshinestory.blogg.se/
Postat av: erika.

pedofiler och våldtäcktsmän borde fan hångas ut!!!!!!!! by the way, när kommer nästa inlägg? =)=)=) hoppas de blir nåt om förhållanden med åldresskillnad. Hugs/erikaka

2009-12-01 @ 18:43:29
URL: http://similarsis.blogg.se/
Postat av: Mamma mina

Ja det är inget rolig värd man lever....Det är så hemskt att det finns såna människor som bara kan göra sånt och förstöra en ananas liv....De finns för många sjuka människor i vårt samhälle..

2010-02-11 @ 08:37:46
URL: http://blondis81.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0